Spillende trener - Andreas Westlye

Postet av Sandved Idrettslag den 11. Feb 2019

Med ujevne mellomrom, så oppfostrer Sandved IL elitespillere, både på jentesiden og guttesiden. Rune Stakkeland, Bjørn Berland og Lene Espedal er noen av de som har spilt på høyest nivå de siste 20 årene.

Andreas Westlye er siste toppseriespiller fra Sandved som har valgt å trappe ned, og endelig klar til å spille a-lagskamper for barndomsklubben sin. Han kommer nå fra Vidar, hvor han var kaptein, og spilte i Eliteserien med Sandnes Ulf. I følge Bjørnar Holmvik, holder han fortsatt Eliteserienivå.

I tillegg til å spille, er han med i trenerteamet, sammen med Tallak og Njål.


La oss nå ta en liten prat med Andreas, og høre hans tanker om Sandved IL.Navn: Andreas Haukland Westlye

Alder: 32

Yrke: Advokat

Tidligere klubber som spiller: Sandved, Sandnes Ulf, Vidar FK

Tidligere klubber som trener: Bylag for hjemløse


Hva føler du nå? 

Klar for å fokusere på arbeidsoppgavene, ta en kamp om gangen, ballen er rund, stafett er stafett

Hvilket forhold har dere til Sandved IL fra før?

Født og oppvokst på Sandved, brukt mye tid på grus og gressbane, ble ofte jaget bort fra gressbanen som guttunge når den ikke skulle brukes. 


Hvor bør ambisjonsnivået for A-laget til Sandved legges, på kort og lang sikt? 

Målsettingen bør være å skape en god treningskultur og et godt miljø, så vil resultatene komme. Etter min oppfatning bør flere spillere på Sandnes Ulf komme fra de lokale klubbene i området, og da kan selvsagt Sandved være en av disse klubbene. Rent sportslig bør klubben være i 4. divisjon etter min oppfatning. 


Hvilke ambisjoner har dere som trenere?

Jeg har i utgangspunktet ingen egne ambisjoner som trener, annet  å utgjøre en positiv forskjell for barndomsklubben. Tanken var vel heller ikke at jeg skulle være med i trenerteamet, men så ble det slik likevel. Jeg har i flere år snakket med Tallak om at vi på et tidspunkt ønsket å bidra for barndomsklubben, så da er det ekstra kjekt at vi fikk det til. I tillegg kjekt å ha med Njål i teamet. 


Hvordan ønsker dere at Sandved skal spille?

Vi ønsker at Sandved skal spille en offensiv fotball, kall det gjerne positiv fotball. Vi ønsker å fremheve/fokusere på spilleglede, engasjement og entusiasme. 


Hva kan Sandved gjøre for de unge spillerne med aller størst ambisjoner? Hvor lenge bør en slik spiller bli i klubben?

Etter min oppfatning kan Sandved være et godt alternativ for unge spillere med ambisjoner, men det kommer selvsagt an på tilbudet til den enkelte spiller. 

Spørsmålet om hvor lenge en spiller bør bli i en klubb er det et veldig interessant og kompleks spørsmål, og det finnes ikke et fasitsvar. Men generelt sett er jeg av den oppfatning at for mange unge spillere forlater bydelsklubbene for tidlig. For mange er det for fristende å spille i det som gjerne er regionens fotballflaggskip, når de gjerne har et vel så godt alternativ i klubben sin, om ikke bedre. 

For eksempel vil det etter min mening være mye bedre å spille A-lagsfotball i fjerde divisjon for Sandved enn å spille juniorfotball i Viking eller Sandnes Ulf. Det vil også ofte være bedre å spille A-lagsfotball i sin egen klubb, fremfor å spille på et rekrutteringslag/toerlag i samme divisjon. Det er prestasjoner i kamper det til slutt alltid vil handle om, og det å spille på et 2erlag bli aldri det samme. Presset blir annerledes, flere spillere er fort umotiverte for å spille på et toerlag, og det har som regel heller ikke så mye å si om man vinner eller taper. Dessuten havner du fort mellom barken og veden i en slik situasjon også i treningshverdagen. 

Men mine tanker om dette har som utgangspunkt at den enkelte spiller får en god og utfordrende trenings- og kamphverdag i egen klubb. Det er det de lokale klubbene forbedre- legge til rette for gode treninger, nok trening, ja rett og slett et godt nok tilbud. Det skal vi forsøke å få til i Sandved. 


Hvordan skal A-laget bidra til å understreke at Sandved er en "kvalitetsklubb"?

Spillere og trenere skal være gode forbilder for de yngre lagene. Både hvordan man opptrer på banen, utenfor banen eller på dugnad. Så må de som spiller på A-laget ta godt i mot de unge og ambisiøse spillerne som eventuelt kommer opp i a-troppen. 


Hvordan synliggjøre at A-laget er klubbens flaggskip for de yngre spillerne i Sandved?

Dette er utfordrende. For eksempel trener A-laget kl.20 når de yngre spillerne som regel ikke er på banen. Men forhåpentligvis kan et godt treningsmiljø, gode resultater være med på å synliggjøre klubbens flaggskip. 


Hvordan gjøre det enklere for klubbens egne spillere å ta steget fra junior til senior?

Viktig for a-lagstrenere å følge med på hva som skjer i ungdomsavdelingen, spesielt på juniorlag og 15-16 år. Er det spillere der som trenger bedre matching, for eksempel i form av a-lagsspill, må vi legge til rette for det. Her må vi som er involvert sørge for godt samarbeid og god kommunikasjon med juniortrener og guttelagstrener. 

Fra klubbens side er det viktig å legge til rette for god kompetanse på trenersiden, for eksempel med veiledning/utdanning av foreldretrenere. I tillegg må klubben etter beste evne planlegge treningstider slik at de beste juniorene kan trene både med juniorlag og A-lag samme uke. Det skal være mulig å få et godt treningsmiljø både på kvalitet, men også at de får nok treninger.  


Hvordan skal klubben lykkes med å få tilbake spillere som prøver seg i SU, men som ikke kommer gjennom nåløyet der?

Med fare for å gjenta meg selv, men klarer vi å få til godt treningsmiljø og godt miljø tror jeg Sandved vil være svært attraktivt for spillere som ikke når opp i Sulf. Enten om de ønsker å satse videre, eller om de bare ønsker å spille på et ok nivå. Nytt trenerteam på A-lag herrer

Postet av Sandved Idrettslag den 8. Feb 2019

Før 2019 sesongen har klubbens A-lag fått ett helt nytt trenerteam. Inn har vi fått to gamle bekjentskap i Tallak Uberg Nærland og Andreas Westlye, og i tillegg ett nytt fjes i Njål Varhaug Sandnes.  Vi har jo lyst å bli bedre kjent med dem, så tar vi en liten presentasjonsrunde.


La oss starte med Tallak.

Navn: Tallak Uberg Nærland

Alder: 42

Yrke: Lærer

Tidligere klubber som spiller: Viking, Sandved, Sandnes Ulf, Hana, Sandviken og Fana

Tidligere klubber som trener: Sandnes Ulf jr, Hana og Klepp.


Hva føler du nå? 

En aldri så liten optimisme om at Sandved IL er på riktig vei, både A-laget og klubben generelt. Veldig godt fornøyd med å ha fått med Njål og Andreas i trenerteamet og synes at spillergruppen ser bra ut. Siden du spør om følelser, så er jeg veldig glad i byens beste støtteapparat bestående av Ingve og Oli Skjæveland  :-)


Hvilket forhold har du til Sandved IL fra før? 

Det er barndomsklubben og jeg bodde nærmest på den gamle og humpete grusbanen. Bruker alltid denne oppveksten til å skylde på manglende dribleferdigheter.


Hvor bør ambisjonsnivået for A-laget til Sandved legges, på kort og lang sikt?

Med tanke på hvor stor bydelen er og hvor gode rammer vi nå har, så skal A-laget minst opp til 4.divisjon. På kort sikt er det et mål allerede i år.


Hvilke ambisjoner har du som trener?

Bidra til et godt fungerende fellesskap hvor spillerne trives og trekker i samme retning. Sørge for at vi når våre sportslige målsetninger.


Hvordan ønsker dere at Sandved skal spille? 

Offensiv fotball med et tydelig mønster for hvordan vi skal spille. Mye bevegelse og knallhard jobbing for gjenvinning av ball.


Hva kan Sandved gjøre for de unge spillerne med aller størst ambisjoner? Hvor lenge bør en slik spiller bli i klubben?

Vi må legge til rette for at disse spillerne får nok treningsøkter og at de blir matchet på høyt nok nivå. En slik type spiller har ingenting å tape på å bli i Sandved til han er blant de beste på A-laget. Da hjelper vi ham gladelig til en større klubb dersom ambisjonsnivået strekker seg lenger.


Hvordan skal A-laget bidra til å understreke at Sandved er en "kvalitetsklubb"?

Vi må gå foran med gode holdninger, god treningskultur og heve det sportslige nivået.


Hvordan synliggjøre at A-laget er klubbens flaggskip for de yngre spillerne i Sandved?

Trenerteamet både bør og ønsker å besøke og delta på treninger til de aldersbestemte lagene. I tillegg skal spillerne bidra på fotballskolen. I tillegg bør vi prøve å få flere med Sandved-hjerte til å se på kampene våre.


Hvordan gjøre det enklere for klubbens egne spillere å ta steget fra junior til senior?

Det er vi i grunnen godt i gang med. Nesten halvparten av de vi har på trening er juniorer. Det er viktig at juniorene får trent nok og med begge lag. For de juniorene som satser blir spranget lite og veien kort før man spiller A-kamper.


Hvordan skal klubben lykkes med å få tilbake spillere som prøver seg i SU, men som ikke kommer gjennom nåløyet der?

Det viktigste er at Sandved IL fremstår som et fristende alternativ. I de senere år har klubber som Hana, Austrått og Ganddal hatt bedre sportslige tilbud, men dette er vi i ferd med å utlikne. Som eneste breddeklubb har vi nå et luksusproblem med for mange på trening! Det skal være naturlig å returnere til Sandved når nåløyet blir for trangt oppe på Trones.


Ingve er godt fornøyd med å få Sandvedguttene Andreas og Tallak som trenere.Fotballskole i vinterferien

Postet av Sandved Idrettslag den 21. Jan 2019

FOTBALLSKOLE I VINTERFERIEN  https://www.minorg.no/minorg/ganddalil/web.nsf/(LUdocId)/13D4FBE12BC700FBC1258170002B6709/$File/GIL-Logo-300x300.PNG


Sandved IL og Ganddal IL inviterer nok en gang til fotballskole i vinterferien.

Vinterferiens fotballskole vil finne sted hos Sandved IL og i Sandneshallen. I tillegg til fotball på kunstgresset, vil vi ha muligheter for andre aktiviteter inne i hallen, om været ikke viser seg fra sin beste side.

Barnepass vil foregå inne i hallen, og det vil da være mange aktiviteter de kan holde på med.


Hvor: Sandved IL og Sandneshallen

Når: 25-27 februar (mandag-onsdag)

Klokkeslett: Fotballskole fra 10.00 - -14.00 alle dager. Barnepass fra 08.00-10.00 og 14.00-16.00

*Forbehold om minimum 6 påmeldte på barnepass.


For hvem?  Gutter og jenter født 2012-2007

Dette får alle:

  • Sunt lunsjmåltid hver dag
  • Fotballskole t-skjorte

Priser:

  • 3 dagers fotballskole:                                    800kr
  • 3 dagers fotballskole med barnepass :   1100kr

Det blir sendt ut faktura elektronisk i uken før fotballskolen


Ca en uke før fotballskolen vil det bli sendt ut informasjon om bl.a. grupper og hvordan dagsplanene blir.


Påmelding gjøres her innen 15. februar

https://goo.gl/forms/HwJpMFahafapVJB72Innkalling til Årsmøtet

Postet av Sandved Idrettslag den 16. Jan 2019


Styret innkaller med dette til årsmøte i Sandved IL.

Årsmøtet avholdes den 6.mars kl 19.00 på Sandved Klubbhus.

Saker som et medlem ønsker å tatt opp på årsmøtet, må sendes styret v/daglig leder, senest 11.februar til jone.vegard@sandved-il.no.

Fullstendig sakliste med alle saksdokumenter vil bli gjort tilgjengelig for medlemmene senest én uke før årsmøtet på vår nettside, http://sandved-il.no/

For å ha stemmerett må medlemmet ha fylt 15 år, vært medlem av idrettslaget i minst én måned, og ha betalt kontingenten. Medlemmer under 15 år har møte- og forslagsrett. For mer informasjon om stemmerett, valgbarhet, forslagsrett mv., se idrettslagets lov § 5 til § 8.


 Velkommen til årsmøte!

Med vennlig hilsen


StyretJobb på FFO?

Postet av Sandved Idrettslag den 28. Des 2018Liker du å jobbe med barn? Liker du fotball?


Sandved IL FFO, er ett etter-skolen tilbud, en fotballfritidsordning der barna får mye lek og læring med ball. Vi holder til i Sandneshallen og på Sandved kunstgress.

Per i dag er vi ca 40 barn fra 2. til 5.klasse, og vi har åpent 3 dager i uka. Vi planlegger oppstart for 1.klassingene i løpet av kort tid.


Hos oss kommer barna rett etter skolen, kl 13.30, og får servert lunsj kl 14.00. Etter en halvtime lunsj, så går vi ut og trener frem til 15.45, da er det tid for rydding.


Vi er ett trenerteam på 6 personer, fra 15-24år, som alle går på skole, men jobber hos oss ved siden av studie/skolegang. Pga timeplanene på skolen ikke passer helt inn med vår FFO, så er vi nå på jakt etter ekstra trenere.


Til vår FFO trenger vi...

At du er 15 år eller eldre

At du kan jobbe fast torsdager, kl 13.30-16.00

At du i tillegg være ringevikar/ekstrahjelp ved behov?


Hos oss får du gratis trenerkurs, godt og kjekt arbeidsmiljø og god erfaring med å jobbe med barn.

Lønn etter avtale.


Er dette av interesse, send en søknad eller ring til..


Jone Vegard Thorsen- daglig leder i Sandved IL

jone.vegard@sandved-il.no


tlf 41 40 23 13

Levert av IdrettenOnline