Vi teller ned til....

Postet av Sandved Idrettslag den 9. Jun 2020

I 2019 ble jentedagen på Sandved kåret til årets jenteaktivitet i NFF Rogland. Da er det bare å sette av dagen, for vi skal gjøre det igjen!
0 Kommentar

Sandved IL er 40 år!

Postet av Sandved Idrettslag den 27. Mai 2020


27. mai 1980…………. for nøyaktig 40 år siden, ble Sandved Idrettslag stiftet.

 

Sandved Skole tok i mange år, ansvar for etter-skole aktivitet i bydelen vår. I følge Stavanger Aftenblad sin artikkel i forbindelse med stiftelsen, så fantes det «knapt noen andre skole i distriktet, som har ett slikt tilbud etter skolen»

Med store og vel etablerte idrettslag i nabobydelene, som trakk til seg utøvere fra vår bydel, ble det tatt en initiativ til å starte eget idrettslag, Sandved IL.


Henry Henriksen, sammen med daværende rektor, Jarle Martinsen, var de to fremste initiativtakerne. Og på vinteren 1980, ble det sendt ut en orientering og interessemåler på skolen, og de inviterte foreldre til ett møte.Det ble ganske entydIg JA, og de fikk med seg flere ildsjeler til å være med i ett utvalg som skulle arbeide vider med planene for Sandved IL.

Sverre Sivertsen og Odd Gjesdal (fotball), Jan Tollefsen (friidrett), Klaus Augenstein (bordtennis) og Eirik Sandanger (sykkel) skulle utforme idrettslagets navn og formålsparagraf. De gikk dør til dør for å verve foreldre som ledere og instruktører og de skulle bestemme lagets farger.

 

27.mai ble idrettslaget stiftet, ca 100 små og store møtte opp og det hele ble feiret med gratis cola til alle.

Henry Henriksen ble klubbens styreformann.


Hovedstyret 1980-1981
Første rekke fra venstre: Odd Gjesdal, Henry Henriksen, Magnhils Vigesdal og Olav Skaatun
Andre rekke fra venstre: Thor Flikkerud, Tor Espedal, Bjørn Ørn, Jan Tollefsen, Eirik Sandanger og Rannveig Bærheim


Bordtennis, fotball, friidrett, orientering, skøyter, sykkel og volleyball, idrettene var mange den gang. I løpet av det første året, så var det faktisk over 400 medlemmer. Friidrett var størst, og fotball og volleyball kom hakk i hæl.

Allerede i første årsberetning, sak a), var Sandved-hallen nevn. Den fikk vi aldri, men vi fikk Sandneshallen, og den er ganske fin den og.

I 1981 ble og skolebanen utvidet, og flomlyset ble montert. Lekestadion bak skolen ble og ferdigstilt, og brukt av idrettslaget til trening. Tennisbaner stod og på agendaen, men disse ble det ikke noe av.

Sandved-dilten/trilten, var og ett arrangement som ble holdt årlig, hvor en kunne kjøpe seg medaljer og grønne Sandnes-gauker, når en hadde fullført.

 

I 1982 ble og Sandved-sporten utgitt for første gang. En ultra-lokal sportsavis/medlemsblad for Sandved IL. Første fremside var den nye fanen.

Fast stoff i avisen, var en presentasjon av noen av medlemmene, og det er jo den dag i dag, kjekk og koselig lesing. Håvard Hetland og Jane Wahl fikk gleden av å bli aviskjendiser for en dag.


Mye har skjedd siden den gang. Medlemskontigenten var på 25/50 kroner, mens budsjettet i 1982 var på kr 70.000, Tallene er litt større i dag.

Vi har fått en gressbane og to kunstgressbaner, begge to pga initativ og dugnad av våre medlemmer.

Medlemstallet har gått opp og antall idretter har gått ned.

VI fikk ny logo i fjor, og ny fane til 17.mai

Og i løpet av året, komme vi i gang med første byggetrinn, servicebygget vårt. Og nytt klubbhus og garderober står på agenda.

 

Uten initiativtaker og foregangsmann Henry Henriksen, som dessverre gikk bort så altfor tidlig, hadde muligens Sandved Idrettslag aldri blitt en realitet. Han var en hedersmann som har betydd utrolig mye for oppvekstvilkår og trygt miljø for barn og ungdom i Sandved bydel.

For sin innsats for Sandved Idrettslag ble han utnevnt som lagets første æresmedlem på 15-års jubileumsfest i 1995


Så er det bare å se frem til de neste 40årene, fortsatt med våre verdier som har ligget vårt hjerte nær siden oppstarten….

 

Trening, Trivsel og Trygghet


GRATULERER MED DAGEN TIL ALLE MED HJERTE FOR SANDVED IL.


0 Kommentar

Tine fotballskole 22-26.juni

Postet av Sandved Idrettslag den 26. Mai 2020

Velkommen til TINE Fotballskole 2020-  Sandved IL 

Her melder du deg på til årets TINE fotballskole nå i juni.

Juni : https://forms.gle/BSugbD2ShwUA9gny6

 

Målet med fotballskolen: 

* Skape positive fotballopplevelser. 

* Ingen prestasjonskrav. 

* Skape gode holdninger og relasjoner på og utenfor banen. 

* Lære noen grunnprinsipper om fotballspillet.

https://web.spoortz.no/kx/resources/images/qRnblqLRcCcx.jpg https://web.spoortz.no/kx/resources/images/139liUzeH3Vo.jpg


https://web.spoortz.no/kx/resources/images/bikATkVKkkWc.jpgAlle som født 2013-2008 ønskes hjertelig velkommen!

Fotballskolen foregår på Sandved idrettsanlegg alle dagene kl.10-14!

Det vil være mulighet for barnepass 08.00-10.00 hver dag.

Deltagerne vil få t-skjorte og sekk/bag! 


* Alle må ha med fotballsko, leggbeskyttere, drikkeflaske og klær etter vær. 

 

Pris: 5 dager i uke 26 kr 1300 Dere har også mulighet for å melde på 3 dager. 3 dagers koster 1000. 


Tilbudet er åpent for spillere i Sandved IL Egen jentegruppe ved tilstrekkelig antall jenter påmeldt, så da håper vi selvsagt at jentene mobiliserer.


Det er et begrenset antall plasser. 


Ved spørsmål kontakt :

Bård Byrkjedal Berg: bordy1403@gmail.com

Jone Vegard Thorsen : jone.vegard@sandved-il.no

 

-------------------------

NB:

Vi må forholde oss til Corona-reglene, og disse endrer seg hele tiden. Vi vil derfor gi mer informasjon når fotballskolen nærmer seg.


Angående mat/lunsj, så er det per i dag ikke lov å ha «buffet» slik som vi har hatt tidligere år. Gjør beregning på at en må ha med matpakke, men her kommer vi og tilbake med mer info etter hvert.

Det blir ikke barnepass mellom kl 14-16.00 i år.


0 Kommentar

Oppstart organisert fotball

Postet av Sandved Idrettslag den 24. Apr 2020

Lille frk.Sandved (illustrasjon Vibeke Høie)


I forrige uke begynte vi så smått med organsiert trening for ungdomslagene i klubben, og i denne uke og neste kommer flere på banen.

I første omgang er det altså kun 13år og oppover som får trene, men ikke helt som tidligere.


Strenge regler gjør at både spillere og trenere får en anderledes hverdag. Banen er delt inn i seks soner, og der er ikke lov med mer enn 5 personer i hver sone, inklusivt trener.

Det er og krav om å holde 2 meters avstand, ingen heading og ikke lov å ta ball med hender. Alle spilløvelser, dueller og motspilløvelser utgår, og vi er tilbake til mye styrke, teknikk, passninger og avslutninger. Det siste, uten keeper.

Forhåpentligvis er dette alikvel mye kjekkere enn å ikke være i aktivitet.

Der vi har lært opp ungdommen til å samle inn baller og kjegler etter trening, så er vi tilbake til at nå er det kun trener som skal gjøre dette. Alt for å minske smitterisiko.


Det å komme igang igjen er forhåpentligvis godt for de fleste, selv om  det er andeledes. Vi har alle behov for fysisik aktivitet og sosialisering. Vi må derimot passe på at alle coronareglene følges. 

Vi vet at det er flere lag og årskull som ønsker å starte opp, men desverre så får ikke alle startet når de ønsker. Her vil sportslig utvalg styre hvilke lag og kull som får starte trening. Vi må ha kontroll på at dette skjer riktig. 


Nå er det bare å krysse fingrer for at vi etter sommeren, kan se ett lys i tunellen, og at vi i løpet av høsten faktisk får lov å spille kamper.


0 Kommentar

Nytt bygg - servicebygg

Postet av Sandved Idrettslag den 1. Apr 2020

Tegning: Studio HOH

Over en lenger periode, har klubben gått med planer om å utvikle område rundt kunstgressbanen og gressbanen. Det har vært mange forslag på hva vi skulle gjøre, og diskutert opp og ned på hvor en skal bygge hva.

Vi har ett gammel klubbhus som ligger ved Sandved Skole. Vi er enda ikke sikre på hva som skjer med det når skolen skal bygges ut... det vi vet er at det ligger for langt borte fra der mesteparten av aktiviteten vår er.

Vi har en container, som er vår "garasje", og en falleferdig utsyrsbod ved gressbanen.


Nå gjør vi noe med dette.


Vi skal i første omgang bygge ett servicebygg på Helgø-siden av tribunen ved kunstgresset.

Med en kiosk, utsyrsbod, toalett og garasje i første etasje, så får vi samlet alt utstyret vårt en plass og mulighet for å "tømme tanken" uten å måtte løpe opp i hallen. Vi får en kiosk hvor vi kan selge vaffler og varm drikke på kalde dager, og lage enda mer aktivitet når det er kampdager og full gang på anlegget vårt.

VI får en hovedetasje med både møterom og forsamlingsrom, og store vinduer ut mot kunsgresset. Gjerne vi får på plass en storskjerm og prosjektor, slik at vi kan vise fotballkamper på kveldene? Vi drømmer om en plass der ungdommene kan samles før og etter trening. Der pensjonistene kan komme på dagtid å få seg en kopp kaffe, og la drøsen gå.... Vi skal få en flott samlingsplass for bydelen vår!


Vi har fått hjelp av Studio HOH, med arkitekt Hans Olav Hansen, til å tegne bygget for oss. Det har vært en fin prosess, og med mange endringer og justering siden vi fikk første tegningene i fjor høst. Nå begynner vi med nabovarsler og  byggesøknad, så håper vi at det ikke tar for lang tid. Om alt går som vi håper, så satser vi på at bygget er ferdig innen desember.... men da skal alt klaffe :-)


Og vi har planer om mer...... fase to blir ett garderobeanlegg og muligens kontor og ett større forsamlingsrom. Men først må vi komme i mål med servicebygget. Dette koster, så nå blir det en jobb å gjøre for å få på plass de beste prisene vi kan. Og så håper vi at det er stor dugnadsånd når vi kommer så langt at det er behov for det.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline