Oppstart organisert fotball

Postet av Sandved Idrettslag den 24. Apr 2020

Lille frk.Sandved (illustrasjon Vibeke Høie)


I forrige uke begynte vi så smått med organsiert trening for ungdomslagene i klubben, og i denne uke og neste kommer flere på banen.

I første omgang er det altså kun 13år og oppover som får trene, men ikke helt som tidligere.


Strenge regler gjør at både spillere og trenere får en anderledes hverdag. Banen er delt inn i seks soner, og der er ikke lov med mer enn 5 personer i hver sone, inklusivt trener.

Det er og krav om å holde 2 meters avstand, ingen heading og ikke lov å ta ball med hender. Alle spilløvelser, dueller og motspilløvelser utgår, og vi er tilbake til mye styrke, teknikk, passninger og avslutninger. Det siste, uten keeper.

Forhåpentligvis er dette alikvel mye kjekkere enn å ikke være i aktivitet.

Der vi har lært opp ungdommen til å samle inn baller og kjegler etter trening, så er vi tilbake til at nå er det kun trener som skal gjøre dette. Alt for å minske smitterisiko.


Det å komme igang igjen er forhåpentligvis godt for de fleste, selv om  det er andeledes. Vi har alle behov for fysisik aktivitet og sosialisering. Vi må derimot passe på at alle coronareglene følges. 

Vi vet at det er flere lag og årskull som ønsker å starte opp, men desverre så får ikke alle startet når de ønsker. Her vil sportslig utvalg styre hvilke lag og kull som får starte trening. Vi må ha kontroll på at dette skjer riktig. 


Nå er det bare å krysse fingrer for at vi etter sommeren, kan se ett lys i tunellen, og at vi i løpet av høsten faktisk får lov å spille kamper.


0 Kommentar

Nytt bygg - servicebygg

Postet av Sandved Idrettslag den 1. Apr 2020

Tegning: Studio HOH

Over en lenger periode, har klubben gått med planer om å utvikle område rundt kunstgressbanen og gressbanen. Det har vært mange forslag på hva vi skulle gjøre, og diskutert opp og ned på hvor en skal bygge hva.

Vi har ett gammel klubbhus som ligger ved Sandved Skole. Vi er enda ikke sikre på hva som skjer med det når skolen skal bygges ut... det vi vet er at det ligger for langt borte fra der mesteparten av aktiviteten vår er.

Vi har en container, som er vår "garasje", og en falleferdig utsyrsbod ved gressbanen.


Nå gjør vi noe med dette.


Vi skal i første omgang bygge ett servicebygg på Helgø-siden av tribunen ved kunstgresset.

Med en kiosk, utsyrsbod, toalett og garasje i første etasje, så får vi samlet alt utstyret vårt en plass og mulighet for å "tømme tanken" uten å måtte løpe opp i hallen. Vi får en kiosk hvor vi kan selge vaffler og varm drikke på kalde dager, og lage enda mer aktivitet når det er kampdager og full gang på anlegget vårt.

VI får en hovedetasje med både møterom og forsamlingsrom, og store vinduer ut mot kunsgresset. Gjerne vi får på plass en storskjerm og prosjektor, slik at vi kan vise fotballkamper på kveldene? Vi drømmer om en plass der ungdommene kan samles før og etter trening. Der pensjonistene kan komme på dagtid å få seg en kopp kaffe, og la drøsen gå.... Vi skal få en flott samlingsplass for bydelen vår!


Vi har fått hjelp av Studio HOH, med arkitekt Hans Olav Hansen, til å tegne bygget for oss. Det har vært en fin prosess, og med mange endringer og justering siden vi fikk første tegningene i fjor høst. Nå begynner vi med nabovarsler og  byggesøknad, så håper vi at det ikke tar for lang tid. Om alt går som vi håper, så satser vi på at bygget er ferdig innen desember.... men da skal alt klaffe :-)


Og vi har planer om mer...... fase to blir ett garderobeanlegg og muligens kontor og ett større forsamlingsrom. Men først må vi komme i mål med servicebygget. Dette koster, så nå blir det en jobb å gjøre for å få på plass de beste prisene vi kan. Og så håper vi at det er stor dugnadsånd når vi kommer så langt at det er behov for det.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline