Voksenrollen i Sandved IL

Postet av Administrasjonen den 21. Feb 2024

Tirsdag 20. februar hadde vi trener- og lagledersamling i aulaen på Sandved Skole.

Temaet var "Voksenrollen i idretten", og vi hadde besøk av Hans Skjæveland fra Bogafjell IL som holdt et meget godt foredrag.

Han snakket om viktigheten av å være et godt forbilde for barna, både på og utenfor banen, og hvordan man kan bidra til et positivt og inkluderende miljø i idretten.

Han la vekt på betydningen av å være bevisst på hvordan man kommuniserer med barna, og hvordan man kan styrke deres selvfølelse og mestringsfølelse gjennom god voksenstøtte og veiledning.Autoritativ voksen er ett vel innarbeidet ord i barneoppdragelse som har vist seg å ha svært positive effekter på barns utvikling. Å være autoritativ som voksen i idretten kan bidra til å skape en balanse mellom tydelige rammer og omsorgsfull støtte, noe som er viktig for å fremme barnas trivsel, motivasjon og læring.Det var en inspirerende kveld med mange gode innspill og diskusjoner rundt temaet. Deltakerne ble oppfordret til å reflektere over sin egen rolle som voksen i idretten, og hvordan de kan bidra til et trygt og positivt miljø for barn og unge i Sandved IL.

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Siste fra Administrasjonen