Oppstart organisert fotball

Postet av Sandved Idrettslag den 24. Apr 2020

Lille frk.Sandved (illustrasjon Vibeke Høie)


I forrige uke begynte vi så smått med organsiert trening for ungdomslagene i klubben, og i denne uke og neste kommer flere på banen.

I første omgang er det altså kun 13år og oppover som får trene, men ikke helt som tidligere.


Strenge regler gjør at både spillere og trenere får en anderledes hverdag. Banen er delt inn i seks soner, og der er ikke lov med mer enn 5 personer i hver sone, inklusivt trener.

Det er og krav om å holde 2 meters avstand, ingen heading og ikke lov å ta ball med hender. Alle spilløvelser, dueller og motspilløvelser utgår, og vi er tilbake til mye styrke, teknikk, passninger og avslutninger. Det siste, uten keeper.

Forhåpentligvis er dette alikvel mye kjekkere enn å ikke være i aktivitet.

Der vi har lært opp ungdommen til å samle inn baller og kjegler etter trening, så er vi tilbake til at nå er det kun trener som skal gjøre dette. Alt for å minske smitterisiko.


Det å komme igang igjen er forhåpentligvis godt for de fleste, selv om  det er andeledes. Vi har alle behov for fysisik aktivitet og sosialisering. Vi må derimot passe på at alle coronareglene følges. 

Vi vet at det er flere lag og årskull som ønsker å starte opp, men desverre så får ikke alle startet når de ønsker. Her vil sportslig utvalg styre hvilke lag og kull som får starte trening. Vi må ha kontroll på at dette skjer riktig. 


Nå er det bare å krysse fingrer for at vi etter sommeren, kan se ett lys i tunellen, og at vi i løpet av høsten faktisk får lov å spille kamper.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.