Jentefotball i fokus - også i Sør Sudan

Postet av Sandved Idrettslag den 11. Des 2019


I en av verdens største flyktningleirer i Juba i Sør Sudan, er det fotball som gir ungene en snev av glede. Med provisoriske baller, drakter og baner, gjør barna det beste utav en ellers dårlig hverdag. Men når en ser utover "banene", så legger en merke til en ting; ingen jenter spiller fotball.


I denne leiren, er det ei vaskedame som har inderlig lyst å gjøre noe for jentene, og som alle vet.... det er ikke så langt fra Sør Sudan til Sandved. Via soldater som vokter leiren, får tidligere daglig leder i klubben, Jone Edland forespørsel om han kjenner noen som kan bidra. 


Og når nåværende daglig leder fikk forespørsel om å bidre til ett jenteprosjekt i SørSudan, da var det bare å krype opp på loftet på klubbhuset og finne frem over 100 gamle, men alt for lite brukte, Sandved-drakter. Vi har vist vi kan ha jenteprosjekt i lokalmiljøet, så skal vi og gjøre det vi kan for disse jentne og.


Og hva er vel bedre å se, enn barn som ikler seg en Sandved-drakt. For en glede det er å kunne gi, og om ikke noe annet, gi disse jentene ett lite lysglimt i en ellers å fæl hverdag.

Årsavslutning barnefotballen

Postet av Sandved Idrettslag den 2. Des 2019Lørdag 30.november ble fotballsesongen 2019 markert på den beste måten en kan feire en fantastisk sesong..... en hel dag i Sandneshallen.


Fra kl 9 om morgenen til kl 17 på ettermiddagen, i fire puljer, var 350 unger fra 5 til 12 år i full aktivitet i hallen. Høydehopp, erterposekasting, lengde, fotballbowling, fotballturnering og ikke minst kjøpe boller og brus i kiosken.


Og til slutt..... innsatspokal!


Det var utrolig kjekt å se så mange fotballunger, men og så mange foreldre, besteforeldre og søsken på tribunene. Det var mer folk på tribunen her, enn på OBOS-kamper med Sandnes Ulf.

Våre verdier; trening, trivsel og trygghet viste godt igjen i hallen.

Sandved-jenter på besøk hos eliteklubben Arna-Bjørnar

Postet av Sandved Idrettslag den 25. Nov 2019

Turene til Sør Cup har gitt mersmak, og Sandved J2008 fant derfor ut at det var en god idé å komme seg ut på tur igjen. 

 

22. november reiste derfor 16 spillere og fire voksne til Bergen for å gjennomføre konseptet «treningsleir uten trening». 

 

Vi var nemlig så heldige at ildsjeler i eliteserieklubben Arna-Bjørnar ordnet full pakke for oss. Det gjorde at vi fikk spille dobbelkamper mot to av regionens beste J2008-lag, Tertnes Superjenter og Olsvik Tornado. På hovedbanen i Arna Idrettspark, som også er banen der eliteserielaget spiller sine hjemmekamper. 

 

I tillegg fikk alle jentene egen ball og t-skjorte i gave fra klubben. 

 

Stor stas. 

 

Vi fikk også tilbud om å overnatte i klubbhuset til Arna-Bjørnar, men valgte i stedet å sove på hotell i Bergen sentrum. Dermed fikk vi også med oss den tradisjonsrike Lysfesten, heretter bare omtalt som kaoset. I tillegg fikk vi sett Bryggen, Fisketorget, Torgallmenningen og trolig vært innom alle Kiwi-butikkene i Hordaland. Vi fikk også sett en telefonkiosk!

 

Mens vi kjørte landeveien fra Sandnes til Bergen, tok vi Fjordline hjem søndag. Her var det både bingo, quiz, fotball på storskjerm og danskebåt-disco. Tror de fleste fikk med seg at Sandved J2008 var om bord, ja. 

 

Kjenner vi lagleder Silje riktig, er planlegging av neste tur allerede i gang. 
Jentelørdag - 21. September

Postet av Sandved Idrettslag den 17. Aug 2019


Sandved IL ønsker alle jenter med tilknytning til Sandved bydel velkommen til en supergøy fotballdag på anlegget vårt. Ta med deg venninnene dine og bli med. Du trenger ikke være aktiv medlem for å være med, alle er invitert.


Hvem | Alle jenter mellom 5 og 13 år.

Hvor | Kunstgresset ved Sandneshallen

Når | Lørdag 21. September 

Pris | Gratis

Hva må jeg ha med | Godt humør, klær etter vær, leggskinn og drikkeflaske.

Påmelding | Innen 13. September 


Program:

0945 - Oppmøte

1000 - Første økt

1130 - Lunsj

1230 - Andre økt

1400 - Avslutning med felles lagbilde


Påmelding:

For å få en oversikt over hvor mange vi blir ønsker vi at dere melder dere på her så snart som mulig og senest 13. September
OPPSTART: Idrettskole og fotball for de minste

Postet av Sandved Idrettslag den 8. Aug 2019


Da er sommerferien over for de fleste av oss, skolestart er en god uke frem i tid, og høsten er ikke så langt unna.  


I Sandved IL vil aktiviteten fortsette for fullt, noe som og betyr oppstart av nye fotballkull og ikke minst idrettskolen.


Idrettskolen:

Idrettskolen er ett all-idrett tilbud for førskolebarn, rettet mot 4-5åringene( 2014 og 2015 kullene). 

Hver onsdag kl 17.00-18.00 vil det være aktiviteter inne i Sandneshallen. Våre aktivitetsleder har leker og øvelser som f.eks lengdehopp, fotball, innebandy, bjørnen-sover, stafett og mye mer. Til jul kommer julenissen på besøk, og til sommeren får alle barna en fortjent pokal/medalje.

Oppstart vil trolig bli første onsdag i september.

Pris: 700kr for ett skoleår.

Påmelding gjøres via linken nedenfor. Det er begrenset med plass, men foreløpig har vi fortsatt rom for å ta imot flere påmeldinger.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe7Xipq9koVHWAZXrFBIhSwGMqYJ25WJMrqbbsu01km2QDFPA/viewform?usp=sf_link


FOTBALL:

For barn født i 2013:

Vi ønsker å invitere til foreldremøte torsdag 22.august kl 20.00 på Sandved klubbhus, som ligger oppe ved Sandved Skole. For dette kullet er vi allerede igang, noen trenere er på plass, men med flere barn som kommer til, så trengs det enda flere som kan stille som trenere/lagleder/sosialkomite. Dette kullet trener onsdager på kunstgressbanen.


For barn født i 2014:

Vi har fått en stor etterspørsel etter fotball for førskolebarna, som ett tilbud i tillegg til idrettskolen. Vi inviterer derfor til foreldremøte torsdag 22.august kl 19.00 på Sandved klubbhus, hvor all nyttig informasjon vil bli gitt. Treningsoppstart vil bli tirsdag 27.august på gressløkka bak Sandneshallen, så det vil ikke krasje med idrettskolen for de som ønkser å gå på begge deler.

Også her trenger vi foresatte som har lyst å bidra som trenere og lagledere.
Sør Cup 2019

Postet av Sandved Idrettslag den 24. Jun 2019


I år er Sandved IL på Sør Cup med 10 lag, i årskullene 2006-2009, og i følge rapportene som vi har fått, så har de det super bra.


06/07-jentene spiller ungdomsturnering i Vågsbygd, der ene laget er klar for semifinale, mens det andre laget er klar for kvartfinale.


På Flekkerøy meldes det om fantastisk lagmoral, super laginnsats og barn som har det utrolig kjekt. Noen tap, noen seire, men viktigst av alt... gode opplevesler både på og utenfor banen.

Flere lag har vært på badeland, og dyreparken, så det skal vel ikke påstås at det er noe avslappingstur... ialleflal ikke for de voksne som er med :-)Stå på videre gutter og jenter.


Fotballoppstart 2013 og 2014 kullet

Postet av Sandved Idrettslag den 11. Jun 2019


Det nærmer seg sommerferie og da blir det en liten pause for fotballen for mange. Når sommerferien er over, er det derimot enda flere barn som skal spille fotball, for da starter vi opp med fotballtreninger for 2014-kullet, samt mer rektrutering for 2013-kulllet, altså de som starter på skolen.


For barn født i 2013:

Vi ønsker å invitere til foreldremøte torsdag 22.august kl 20.00 på Sandved klubbhus, som ligger oppe ved Sandved Skole. For dette kullet er vi allerede igang, noen trenere er på plass, men med flere barn som kommer til, så trengs det enda flere som kan stille som trenere/lagleder/sosialkomite. Dette kullet trener onsdager på kunstgressbanen.


For barn født i 2014:

Vi har fått en stor etterspørsel etter fotball for førskolebarna, som ett tilbud i tillegg til idrettskolen. Vi inviterer derfor til foreldremøte torsdag 22.august kl 19.00 på Sandved klubbhus, hvor all nyttig informasjon vil bli gitt. Treningsoppstart vil bli tirsdag 27.august på gressløkka bak Sandneshallen.

Også her trenger vi foresatte som har lyst å bidra som trenere og lagledere.


Har du noen spørsmål, så bare ta kontakt!

Håper vi ser så mange som mulig.

Sportslig hilsen fra

Sportslig utvalg v/Ånen Amundsen tlf: 48069977 og Tonje A Ophus tlf: 99797902

Sandved IL

epost: anen7@icloud.com
En fantastisk fotballehelg - Uego fotballskolen 2019

Postet av Sandved Idrettslag den 8. Mai 2019

For 7.året på rad var det fotballskole på Sandved, og igjen så var det suksess fra begynnelse til slutt.

Med nærmere 90 unger påmeldt, til tross for konfirmasjonshelg, så var det full gang på kunstgressbanen både lørdag og søndag.

Tradisjonen tro, ventet det drakt og buff på deltakerne ved registrering, og ute på løkka stod for første gang våre a-lagstrenere og flere spillere å ventet på å instruere, lære bort og være forbilder for våre unge håpefulle. Og arangementskomiteen fikk mye skryt fra alle i a-lags teamet; dette var profesjonelt gjennomført og en fantastisk tiltak for å bygge relasjoner mellom senior og barneavdeling.


Vår fantastiske samarbeidspartner, Sparebanken Vest, stilte med telt til kiosken

Lars Henrik vet hva Uego er... tar pause fra russefeiring i Kongeparken for å delta på fotballskolen

Det ble servert lapskaus og havregrøt på lørdagen, mens søndagen var det pizza på menyen. Så her ble barna både fylt av mye fotball, men og god mat. 

En super gjeng med foreldre som hjalp til med lunsj og kiosk

Ungene fikk og i oppgave å si hva Uego betyr for dem, og noen av tankene var

* Invitere andre med

* Å sentre ballen

* Si hei til andre

* være snille og greie med hverandre


Tusen takkt til Rådhusmarka, Ineo Eiendom, Base Bolig og Sparebanken Vest for all støtte til fotballskolen vår.

Vi gleder oss allerede til neste år.
Sandved IL Uego fotballskole 4. - 5. mai 2019

Postet av Sandved Idrettslag den 26. Mar 2019


Er du født mellom 2011 og 2006 og liker fotball, lek og å være med venner? Da er fotballskolen på Sandved noe for deg. Er du ikke med på et lag, men har lyst til å være med alikavel, så er du hjertelig velkommen. Mye fotball, mye lek og kanskje noe besøk utenfra? - Bli med på fotballskolen da vel.

Ny pris er kr. 400,-

TRYKK HER for mer informasjon

PÅMELDING HER

PÅMELDINGSFRIST 12. april.

Har du noen spørsmål utover dette, ta kontakt med Daniel på epost.

Håper vi sees:)


Ny logo

Postet av Sandved Idrettslag den 8. Mar 2019


På årsmøtet 6.mars fremmet styret ett forslag om ny logo i klubben, ett forslag som ble positivt mottatt og godkjent.


Sandved IL er snart 40år, og klubben har i alle år stått sterkt rundt sine verdier, Trim, Trivsel og Trygghet. Disse skal beholdes, men en har valgt å endre "trim" til "trening", en ordlyd som gjerne passer bedre i 2019.


Vi har fått en maskott, ei ugle, som representerer Trygghet. Klokskap, målrettet, selvsikker, stolt, smidig, rask, kunnskapsrik, frihet og fokuert blant mer. Dette er egenskaper vi kjenner igjen både på banen,  blandt barna og blandt alle de voksne frivillige.

Fotballen henviser til trening, og bladene til trivsel. Her hos oss skal barna våre vokse.


Vi i Sandved velger å gjøre en innsats for at våre barn og ungdommer skal ha ett god fritidsalternativ

Vi i Sandved IL velger å gi barna våre trygge rammer


Vi er Sandved IL.


(logo designet av Vibeke Høie, http://www.vibekehoie.no/ )
Yngstemann i trenerteamet

Postet av Sandved Idrettslag den 22. Feb 2019

Da var det tid for en presentasjon av sistemann, og yngstemann, i trenerteamet, Utdannet fra Norges idrettshøyskole, har nå Stangelandgutten Njål tatt fatt på trener- (og spiller) karrieren i Sandved, og skal forhåpetligvis bidra i mange år fremover. Vi feirer seieren mot Ganddal i går, men en liten "hei, hva tenker du nå" runde.

Navn: Njål Varhaug Sandnes

Alder: 27

Yrke: Lærer på Gand VGS

Tidligere klubber som spiller: Sandnes Ulf, Hana IL, Tasta IL, Norges Idrettshøyskole IL 

Tidligere klubber som trener: Korsvoll IL akademilag, Korsvoll IL G14


Hva føler du nå?

Først og fremst veldig spent, men også utrolig optimistisk bare to uker ut i februar. Kjekt å se så mange gode spillere, og oppleve et så godt miljø på feltet og i garderoben. 


Hvilket forhold har du til Sandved IL fra før?

Som Ulf-gutt fra Stangeland har alltid Sandved vært den store konkurrenten, spesielt i barnefotballen. På ungdomsskolen fikk jeg mange gode venner blant de man lenge hadde sett på som rivaler. Gressbanene på Sandved var ofte samlingspunkt for fotball i helgene, jeg har mange gode minner derfra. 


Hvor bør ambisjonsnivået for A-laget til Sandved legges, på kort og lang sikt?

Ut i fra det jeg har sett på treningene så langt i år bør ambisjonene være om å kjempe helt i toppen av vår divisjon, aller helst om den øverste plasseringen. Ambisjonene på lang sikt bør være å bygge opp en stabilitet rundt A-laget som gjør at yngre spillere på jr og ungdomsslagene vet at de har et godt alternativ når de blir seniorspillere. Et langsiktig mål bør også være å at Sandved skal være et stabilt og godt 4. divisjonslag. 


Hvilke ambisjoner har du som trenere?

Jeg har personlig ingen spesielle mål innen trenergjerningen, men jeg utrolig glad idretten vi driver med så når Tallak spurte om dette var noe jeg kunne tenke meg å være med på nølte jeg ikke med å si ja. I forhold til det som starter på Sandved nå har jeg ambisjoner om å kunne bruke erfaringene jeg har fra tiden min som spiller, og kunnskap fra studiene mine innen idrett til noe positivt for klubben. Jeg har ambisjoner om å være med på å skape en givende treningshverdag der vi skal ha det gøy, men samtidig legge til rette for at alle skal kunne utvikle seg som fotballspillere. 


Hvordan ønsker du at Sandved skal spille?

Jeg håper vi klarer å spille offensiv og kjekk fotball med masse bevegelse. Håper spesielt at vi klarer å spille med felles forståelse for hva vi ønsker å gjøre og at spillerne hjelper hverandre og spiller hverandre gode, da blir det et kjekt år med fotball.


Hva kan Sandved gjøre for de unge spillerne med aller størst ambisjoner? Hvor lenge bør en slik spiller bli i klubben?

Jeg tror at Sandved kan gjøre mye for unge spillere med store ambisjoner. Slik det ser ut nå virker det som om at de unge har gode tilbud på ungdomssiden. Når de etterhvert nærmer seg jr. aldrer er det klart at det kan bli aktuelt å være med i en A-lagstropp. Det er jo i denne alderen  de vanskeligste valgene må tas dersom man har ambisjoner, personlig tror jeg man kan ha like god utvikling med å trene og spille kamper med et A-lag i 4. divisjon som på et godt jr. lag og kanskje få noen innhopp på et 2. lag. Jeg syns Andreas oppsummerer problematikken rundt 2.-lagsfotball veldig godt. 


Når det gjelder hvor lenge en slik spiller bør bli i klubben er jeg også veldig enig med Andreas i at det kommer an på mange faktorer. Min mening er at dersom en spiller utvikler seg og stadig tar steg videre der den er, ser jeg ikke helt poenget i å flytte på seg, man vet jo ikke helt hvordan ting vil bli i den nye klubben man går til. Dersom man etterhvert føler at man har tatt de stegene man kan ta, er det kanskje på tide å se seg rundt etter nye og større utfordringer.


Hvordan skal A-laget bidra til å understreke at Sandved er en "kvalitetsklubb"?

A-laget må gå foran som gode forbilder med å vise gode holdninger og handlinger både på og utenfor banen. Sportslig vil forhåpentligvis et A-lag på et høyere nivå skape ringvirkninger "nedover" i klubben i form av engasjement og positivisme rundt klubben generelt og det sportslige spesielt. 


Hvordan synliggjøre at A-laget er klubbens flaggskip for de yngre spillerne i Sandved?

Jeg tror at A-laget kan bli mer synlige ved å vise oss på fotballskoler og andre arrangementer og å vise interesse for de yngre lagene. Uavhengig av hvilken divisjon A-laget er i, tror jeg at det er stas for de yngre å at vi viser interesse for dem og det de holder på med. Vi som trenere har nok et ekstra ansvar her, vi har allerede snakket om at vi burde ta en tur innom treningene til de eldste ungdomslagene. Dersom det blir godt mottatt er det kanskje noe vi kan vurdere for de yngre lagene også.


Hvordan gjøre det enklere for klubbens egne spillere å ta steget fra junior til senior?

Dette havner litt under det jeg nevnte i sted. Jeg tror at kommunikasjon og tettere samarbeid mellom seniorlager og juniorlaget er avgjørende for at det skal bli lettere for juniorene. Et tettere samarbeid kan blant annet dreie seg om at vi prøver å spille noen av de samme systemene på jr. og sr. og at vi har fokus på og øver på de samme momentene. Hospitering for dem som snart er gode nok, og et tilbud om å trene med A-laget for dem som er gode nok er også tiltak.  


Hvordan skal klubben lykkes med å få tilbake spillere som prøver seg i SU, men som ikke kommer gjennom nåløyet der?

Dette har jeg også vært inne på tidligere, dersom vi klarer å skape et stabilt 4. divisjonslag der vi klarer å ha fokus på både å ha det gøy og å utvikle oss som fotballspillere tror jeg vi kan være attraktive for mange. Jeg mener det er mulig å få til begge deler, og da vil vi være aktuelle for både de som ønsker å fortsette med fotball som en hobby og de som ønsker å satse videre. 
Spillende trener - Andreas Westlye

Postet av Sandved Idrettslag den 11. Feb 2019

Med ujevne mellomrom, så oppfostrer Sandved IL elitespillere, både på jentesiden og guttesiden. Rune Stakkeland, Bjørn Berland og Lene Espedal er noen av de som har spilt på høyest nivå de siste 20 årene.

Andreas Westlye er siste toppseriespiller fra Sandved som har valgt å trappe ned, og endelig klar til å spille a-lagskamper for barndomsklubben sin. Han kommer nå fra Vidar, hvor han var kaptein, og spilte i Eliteserien med Sandnes Ulf. I følge Bjørnar Holmvik, holder han fortsatt Eliteserienivå.

I tillegg til å spille, er han med i trenerteamet, sammen med Tallak og Njål.


La oss nå ta en liten prat med Andreas, og høre hans tanker om Sandved IL.Navn: Andreas Haukland Westlye

Alder: 32

Yrke: Advokat

Tidligere klubber som spiller: Sandved, Sandnes Ulf, Vidar FK

Tidligere klubber som trener: Bylag for hjemløse


Hva føler du nå? 

Klar for å fokusere på arbeidsoppgavene, ta en kamp om gangen, ballen er rund, stafett er stafett

Hvilket forhold har dere til Sandved IL fra før?

Født og oppvokst på Sandved, brukt mye tid på grus og gressbane, ble ofte jaget bort fra gressbanen som guttunge når den ikke skulle brukes. 


Hvor bør ambisjonsnivået for A-laget til Sandved legges, på kort og lang sikt? 

Målsettingen bør være å skape en god treningskultur og et godt miljø, så vil resultatene komme. Etter min oppfatning bør flere spillere på Sandnes Ulf komme fra de lokale klubbene i området, og da kan selvsagt Sandved være en av disse klubbene. Rent sportslig bør klubben være i 4. divisjon etter min oppfatning. 


Hvilke ambisjoner har dere som trenere?

Jeg har i utgangspunktet ingen egne ambisjoner som trener, annet  å utgjøre en positiv forskjell for barndomsklubben. Tanken var vel heller ikke at jeg skulle være med i trenerteamet, men så ble det slik likevel. Jeg har i flere år snakket med Tallak om at vi på et tidspunkt ønsket å bidra for barndomsklubben, så da er det ekstra kjekt at vi fikk det til. I tillegg kjekt å ha med Njål i teamet. 


Hvordan ønsker dere at Sandved skal spille?

Vi ønsker at Sandved skal spille en offensiv fotball, kall det gjerne positiv fotball. Vi ønsker å fremheve/fokusere på spilleglede, engasjement og entusiasme. 


Hva kan Sandved gjøre for de unge spillerne med aller størst ambisjoner? Hvor lenge bør en slik spiller bli i klubben?

Etter min oppfatning kan Sandved være et godt alternativ for unge spillere med ambisjoner, men det kommer selvsagt an på tilbudet til den enkelte spiller. 

Spørsmålet om hvor lenge en spiller bør bli i en klubb er det et veldig interessant og kompleks spørsmål, og det finnes ikke et fasitsvar. Men generelt sett er jeg av den oppfatning at for mange unge spillere forlater bydelsklubbene for tidlig. For mange er det for fristende å spille i det som gjerne er regionens fotballflaggskip, når de gjerne har et vel så godt alternativ i klubben sin, om ikke bedre. 

For eksempel vil det etter min mening være mye bedre å spille A-lagsfotball i fjerde divisjon for Sandved enn å spille juniorfotball i Viking eller Sandnes Ulf. Det vil også ofte være bedre å spille A-lagsfotball i sin egen klubb, fremfor å spille på et rekrutteringslag/toerlag i samme divisjon. Det er prestasjoner i kamper det til slutt alltid vil handle om, og det å spille på et 2erlag bli aldri det samme. Presset blir annerledes, flere spillere er fort umotiverte for å spille på et toerlag, og det har som regel heller ikke så mye å si om man vinner eller taper. Dessuten havner du fort mellom barken og veden i en slik situasjon også i treningshverdagen. 

Men mine tanker om dette har som utgangspunkt at den enkelte spiller får en god og utfordrende trenings- og kamphverdag i egen klubb. Det er det de lokale klubbene forbedre- legge til rette for gode treninger, nok trening, ja rett og slett et godt nok tilbud. Det skal vi forsøke å få til i Sandved. 


Hvordan skal A-laget bidra til å understreke at Sandved er en "kvalitetsklubb"?

Spillere og trenere skal være gode forbilder for de yngre lagene. Både hvordan man opptrer på banen, utenfor banen eller på dugnad. Så må de som spiller på A-laget ta godt i mot de unge og ambisiøse spillerne som eventuelt kommer opp i a-troppen. 


Hvordan synliggjøre at A-laget er klubbens flaggskip for de yngre spillerne i Sandved?

Dette er utfordrende. For eksempel trener A-laget kl.20 når de yngre spillerne som regel ikke er på banen. Men forhåpentligvis kan et godt treningsmiljø, gode resultater være med på å synliggjøre klubbens flaggskip. 


Hvordan gjøre det enklere for klubbens egne spillere å ta steget fra junior til senior?

Viktig for a-lagstrenere å følge med på hva som skjer i ungdomsavdelingen, spesielt på juniorlag og 15-16 år. Er det spillere der som trenger bedre matching, for eksempel i form av a-lagsspill, må vi legge til rette for det. Her må vi som er involvert sørge for godt samarbeid og god kommunikasjon med juniortrener og guttelagstrener. 

Fra klubbens side er det viktig å legge til rette for god kompetanse på trenersiden, for eksempel med veiledning/utdanning av foreldretrenere. I tillegg må klubben etter beste evne planlegge treningstider slik at de beste juniorene kan trene både med juniorlag og A-lag samme uke. Det skal være mulig å få et godt treningsmiljø både på kvalitet, men også at de får nok treninger.  


Hvordan skal klubben lykkes med å få tilbake spillere som prøver seg i SU, men som ikke kommer gjennom nåløyet der?

Med fare for å gjenta meg selv, men klarer vi å få til godt treningsmiljø og godt miljø tror jeg Sandved vil være svært attraktivt for spillere som ikke når opp i Sulf. Enten om de ønsker å satse videre, eller om de bare ønsker å spille på et ok nivå. 
Nytt trenerteam på A-lag herrer

Postet av Sandved Idrettslag den 8. Feb 2019

Før 2019 sesongen har klubbens A-lag fått ett helt nytt trenerteam. Inn har vi fått to gamle bekjentskap i Tallak Uberg Nærland og Andreas Westlye, og i tillegg ett nytt fjes i Njål Varhaug Sandnes.  Vi har jo lyst å bli bedre kjent med dem, så tar vi en liten presentasjonsrunde.


La oss starte med Tallak.

Navn: Tallak Uberg Nærland

Alder: 42

Yrke: Lærer

Tidligere klubber som spiller: Viking, Sandved, Sandnes Ulf, Hana, Sandviken og Fana

Tidligere klubber som trener: Sandnes Ulf jr, Hana og Klepp.


Hva føler du nå? 

En aldri så liten optimisme om at Sandved IL er på riktig vei, både A-laget og klubben generelt. Veldig godt fornøyd med å ha fått med Njål og Andreas i trenerteamet og synes at spillergruppen ser bra ut. Siden du spør om følelser, så er jeg veldig glad i byens beste støtteapparat bestående av Ingve og Oli Skjæveland  :-)


Hvilket forhold har du til Sandved IL fra før? 

Det er barndomsklubben og jeg bodde nærmest på den gamle og humpete grusbanen. Bruker alltid denne oppveksten til å skylde på manglende dribleferdigheter.


Hvor bør ambisjonsnivået for A-laget til Sandved legges, på kort og lang sikt?

Med tanke på hvor stor bydelen er og hvor gode rammer vi nå har, så skal A-laget minst opp til 4.divisjon. På kort sikt er det et mål allerede i år.


Hvilke ambisjoner har du som trener?

Bidra til et godt fungerende fellesskap hvor spillerne trives og trekker i samme retning. Sørge for at vi når våre sportslige målsetninger.


Hvordan ønsker dere at Sandved skal spille? 

Offensiv fotball med et tydelig mønster for hvordan vi skal spille. Mye bevegelse og knallhard jobbing for gjenvinning av ball.


Hva kan Sandved gjøre for de unge spillerne med aller størst ambisjoner? Hvor lenge bør en slik spiller bli i klubben?

Vi må legge til rette for at disse spillerne får nok treningsøkter og at de blir matchet på høyt nok nivå. En slik type spiller har ingenting å tape på å bli i Sandved til han er blant de beste på A-laget. Da hjelper vi ham gladelig til en større klubb dersom ambisjonsnivået strekker seg lenger.


Hvordan skal A-laget bidra til å understreke at Sandved er en "kvalitetsklubb"?

Vi må gå foran med gode holdninger, god treningskultur og heve det sportslige nivået.


Hvordan synliggjøre at A-laget er klubbens flaggskip for de yngre spillerne i Sandved?

Trenerteamet både bør og ønsker å besøke og delta på treninger til de aldersbestemte lagene. I tillegg skal spillerne bidra på fotballskolen. I tillegg bør vi prøve å få flere med Sandved-hjerte til å se på kampene våre.


Hvordan gjøre det enklere for klubbens egne spillere å ta steget fra junior til senior?

Det er vi i grunnen godt i gang med. Nesten halvparten av de vi har på trening er juniorer. Det er viktig at juniorene får trent nok og med begge lag. For de juniorene som satser blir spranget lite og veien kort før man spiller A-kamper.


Hvordan skal klubben lykkes med å få tilbake spillere som prøver seg i SU, men som ikke kommer gjennom nåløyet der?

Det viktigste er at Sandved IL fremstår som et fristende alternativ. I de senere år har klubber som Hana, Austrått og Ganddal hatt bedre sportslige tilbud, men dette er vi i ferd med å utlikne. Som eneste breddeklubb har vi nå et luksusproblem med for mange på trening! Det skal være naturlig å returnere til Sandved når nåløyet blir for trangt oppe på Trones.


Ingve er godt fornøyd med å få Sandvedguttene Andreas og Tallak som trenere.
Fotballskole i vinterferien

Postet av Sandved Idrettslag den 21. Jan 2019

FOTBALLSKOLE I VINTERFERIEN  https://www.minorg.no/minorg/ganddalil/web.nsf/(LUdocId)/13D4FBE12BC700FBC1258170002B6709/$File/GIL-Logo-300x300.PNG


Sandved IL og Ganddal IL inviterer nok en gang til fotballskole i vinterferien.

Vinterferiens fotballskole vil finne sted hos Sandved IL og i Sandneshallen. I tillegg til fotball på kunstgresset, vil vi ha muligheter for andre aktiviteter inne i hallen, om været ikke viser seg fra sin beste side.

Barnepass vil foregå inne i hallen, og det vil da være mange aktiviteter de kan holde på med.


Hvor: Sandved IL og Sandneshallen

Når: 25-27 februar (mandag-onsdag)

Klokkeslett: Fotballskole fra 10.00 - -14.00 alle dager. Barnepass fra 08.00-10.00 og 14.00-16.00

*Forbehold om minimum 6 påmeldte på barnepass.


For hvem?  Gutter og jenter født 2012-2007

Dette får alle:

  • Sunt lunsjmåltid hver dag
  • Fotballskole t-skjorte

Priser:

  • 3 dagers fotballskole:                                    800kr
  • 3 dagers fotballskole med barnepass :   1100kr

Det blir sendt ut faktura elektronisk i uken før fotballskolen


Ca en uke før fotballskolen vil det bli sendt ut informasjon om bl.a. grupper og hvordan dagsplanene blir.


Påmelding gjøres her innen 15. februar

https://goo.gl/forms/HwJpMFahafapVJB72
Innkalling til Årsmøtet

Postet av Sandved Idrettslag den 16. Jan 2019


Styret innkaller med dette til årsmøte i Sandved IL.

Årsmøtet avholdes den 6.mars kl 19.00 på Sandved Klubbhus.

Saker som et medlem ønsker å tatt opp på årsmøtet, må sendes styret v/daglig leder, senest 11.februar til jone.vegard@sandved-il.no.

Fullstendig sakliste med alle saksdokumenter vil bli gjort tilgjengelig for medlemmene senest én uke før årsmøtet på vår nettside, http://sandved-il.no/

For å ha stemmerett må medlemmet ha fylt 15 år, vært medlem av idrettslaget i minst én måned, og ha betalt kontingenten. Medlemmer under 15 år har møte- og forslagsrett. For mer informasjon om stemmerett, valgbarhet, forslagsrett mv., se idrettslagets lov § 5 til § 8.


 Velkommen til årsmøte!

Med vennlig hilsen


Styret